Anne ve Çocuk Sağlığı

Hamilelikte Horlama Neden Olur? ? Hamilelikte Horlamaya 5 Çözüm!

Hamilelikte horlama neden olur, hamilelikte horlamaya ne iyi gelir ve hamilelikte horlamaya çözümler çokça araştırılmaktadır. Özellikle hamilelikte horlama nasıl engellenir sorguları merak edilmektedir.

Peki, hamilelikte horlama neden olur, hamilelikte horlama ne zaman geçer, hamilelikte horlamaya ne iyi gelir? Hamilelikte horlamaya karşın merak tüm soruların cevaplarına okumaya devam ederek ulaşabilirsiniz.

1- Hamilelikte Horlama Neden Olur?

sagligagel-hamilelikte-horlama-neden-olur-3
sagligagel-hamilelikte-horlama-neden-olur-3

Hamilelikte horlama neden olur, nasıl geçer? Hamilelikte horlama bebeğin gelişimi ve hamileliğin ilerleyişi ile alakalı olup, kalıcı bir durum değildir. Fakat anne adaylarının canını sıkan bu durum karşısında sürekli cevap aramaktadır.

Hamilelikte horlamanın kesin nedeni rahim büyümesi ile ilgili olup, diğer organlarda baskı yapılması ile ortaya çıkar. Rahim büyüdükçe rahmin üst tarafına baskı olur. Dolayısıyla solunum yolu da daralır ve sonucunda horlama ortaya çıkar.

Hamilelikte horlama neden olur sorgusu için bir başka neden daha bulunuyor. Hamilelikte önemli olan iki hormonda artış oluşur. Östrojen ve progesteron hormonlarında oluşan artışlar solunum yollarında genişlemeye hatta yumuşamaya neden olur. Sonucunda da horlama problemi ortaya çıkar.

Hamilelikte Horlama Normal mi?

Hamilelikte horlama neden olur, normal mi? Hamilelikte horlama diyaframın baskı görmesi ile oluşur. Bu durum geçici olduğundan normal bir problem demek mümkün.

Hamilelikte anne adaylarında sırt ve bel ağrıları oluşur. Ağrılardan dolayı kadınlar sırtlarının üstüne yatmayıp, yan yatarlar. Bu pozisyonda yatan kadınlarda horlama oranı %90’lara kadar artar. Bu nedenle dikkatli olmakta hatta kaçınılması gereken uyuma pozisyonu olduğunu akıllarında tutmaları gerekir.

2- Hamilelikte Horlamaya Çözüm Nedir?

sagligagel-hamilelikte-horlama-neden-olur-4
sagligagel-hamilelikte-horlama-neden-olur-4

Hamilelikte horlamaya çözüm olarak öncelikle doktora gidilmesi ve sonrasında bazı tıbbi ürünlerin reçete ile alıp, kullanmak yeterli olacaktır. Doktorunuz önermedikçe hiçbir şey kullanmayınız.

Hamilelikte horlamaya çözüm olarak nemlendirici kremlerin kullanılması, horlama bantlarının kullanılması önerilmektedir. Kesin çözüm olarak bu iki öneri yeterli olmaktadır. Sizde doktora giderek bu iki öneriyi kullanmanız yeterlidir.

3- Hamilelikte Horlamaya Ne İyi Gelir?

sagligagel-hamilelikte-horlama-neden-olur
sagligagel-hamilelikte-horlama-neden-olur

Hamilelikte horlama neden olur sorgusu kadar önemli olan ve merak edilen bir başka konu da hamilelikte horlamaya ne iyi gelir sorgusudur. Hamilelikte horlama geçici bir süreç olsa da yaklaşık 4 ay kadar anne adayının hayatında olabilecek bir sorundur.

Hamilelikte horlamaya ne iyi gelir, hamilelikte horlama nasıl engellenir sorgularının cevapları için okumaya devam etmeniz yeterli…

Hamilelikte Horlama Nasıl Engellenir?

sagligagel-hamilelikte-horlama-neden-olur-1
sagligagel-hamilelikte-horlama-neden-olur-1

Hamilelikte horlama nasıl engellenir, horlamaya ne iyi gelir konusunda yaptığımız araştırma sonucunda birçok çözüme ulaştık. Umarız sizler için faydalı olur. Fakat her şeyi doktorunuzla özel olarak konuşup, sonrasında uygulamanız çok daha faydalı olacaktır.

Peki, Hamilelikte horlamaya ne iyi gelir?

  1. Uykudan önce yağlı ve karbonhidrat oranı yüksek olan yiyeceklerden kaçınılması,
  2. Sırt üstü uyumaktan kaçınılması özellikle yan yatmaya özen gösterilmesi,
  3. Stresten kaçınmak,
  4. Nefes alıp-verme egzersizleri yapmak,
  5. Sağlıklı ve düzenli beslenmek,
  6. Hareketsiz yaşamdan kaçınmak,
  7. Hamileliğe uygun egzersiz yapmak,
  8. Aşırı düşünmeye neden olabilecek şeylerden kaçınmak,
  9. Kontrolsüz yemek yemekten uzak durmak,
  10. Nemlendirici kullanmak,
  11. Burun bandı kullanmak,

Hamilelikte horlamaya ne iyi gelir sorgusu için yukarıdaki önerileri söylemek mümkün. Nemlendirici ve burun bandı için doktorunuz önermedikçe kesinlikle kullanmayınız.

Özet

Bu yazımızda hamilelikte horlama neden olur, hamilelikte horlama nasıl geçer, hamilelikte horlamaya ne iyi gelir konuları hakkında bilgiler verdik. hamilelikte horlama genellikle iç organlarda yaşanan genişleme nedeni ile oluşmaktadır. Oluşan genişleme solunum sistemini doğrudan etkiler ve gece uyuması sırasında horlama oluşur. Bu durum hamile kadınların sadece %5’inde meydana gelen bir durum olup, çoğu gebede görülmemektedir. Hamilelikte horlama tedavisi ise nemlendiricilerle ya da farklı egzersizlerle olmaktadır. Fakat ne olursa olsun doktora danışmadan bir şey yapmayın ve doktorunuzun önerisi ile tedavi uygulayınız.

Hamilelikte Horlama Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

5/5 - (2 oy)

Sagligagel

Sagligagel.com sağlık, teknoloji, zayıflama, sağlıklı beslenme ve anne çocuk sağlığı konularında detaylı araştırma yaparak okuyucularına doğru ve güncel bilgileri aktaran seo uzmanı yazarlarla sizler için sürekli güncel içerikler hazırlayan sağlık sitesidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu